Vandaag geopend van 08.00 tot 20.00

Mondgezondheid

Wist u dat uw mondgezondheid invloed heeft op uw algehele gezondheid? Daarom is het extra belangrijk uw gebit en tandvlees goed te verzorgen. Naast een dagelijkse verzorging van uw tanden en kiezen, is het van belang om eventuele problemen vroegtijdig te signaleren. Een periodieke controle bij Maliekwartier Tandartsen is daarvoor een perfecte oplossing. Bij gebitsproblemen of tandvleesproblemen stellen we een gericht behandelplan op om uw mondgezondheid te verbeteren.

Wat is mondgezondheid?

Mondgezondheid omvat de gezondheid en conditie van uw tanden, kiezen en tandvlees. Zoals gezegd bestaat er een verband tussen de mondgezondheid en de algehele gezondheid. Het is zelfs zo dat een slechte mondgezondheid een risico vormt op het ontstaan van aandoeningen als hart- en vaatziekten. Gelukkig weten we bij Maliekwartier Tandartsen hoe we uw mondgezondheid in topconditie houden. We vertellen u graag meer over onze behandelingen.

Behandelingen

Periodieke controle

Periodieke controle valt onder de algemene tandheelkunde. Een periodieke controle zorgt voor vroegtijdige signalering van bijvoorbeeld cariës, parodontitis, ontstekingen en andere problemen. Voor een gebitsreiniging en het vullen van gaatjes maakt u een losse afspraak.

Mondhygiënist

Een behandeling bij onze mondhygiënist is ideaal om uw mondgezondheid te verbeteren en problemen te voorkomen. De behandeling bij de mondhygiënist bestaat uit verschillende onderdelen, zoals tandsteen verwijderen, een fluoridebehandeling, tanden sealen en het gezond maken van uw tandvlees.

Parodontitis

Merkt u dat u last heeft van bloedend tandvlees of ziet het er erg rood uit? Dan is er mogelijk sprake van ontstoken tandvlees. We noemen dit ook wel parodontitis. Het is belangrijk om parodontitis, net als gingivitis, snel te behandelen. U ervaart na de behandelingen al snel dat de conditie van uw tandvlees verbetert. Dit merkt u bijvoorbeeld aan klachten die verdwijnen, zoals tijdens het eten of bij het tandenpoetsen.

Wortelkanaalbehandeling

Het wortelkanaal omvat het weefsel in het gebit en indien er sprake is van een ontsteking in het tandweefsel of kiesweefsel is een behandeling nodig. De ontsteking verdwijnt namelijk niet vanzelf. In deze situatie voert onze tandarts een wortelkanaalbehandeling uit. Overigens is het mogelijk dat u geen hinder ervaart van de ontsteking. Bij twijfel maakt u daarom het beste een afspraak of maak uw twijfels kenbaar aan onze tandarts tijdens een periodieke controle.

Lees ook meer over:

Maak nu een afspraak

Besteed aandacht aan uw mondgezondheid en maak een afspraak voor een uitgebreide controle. Heeft u op dit moment klachten, maak dan direct een afspraak met Maliekwartier Tandartsen. Dit is zowel telefonisch als per e-mail mogelijk en eveneens van toepassing als u nog geen patiënt bij ons bent.

Contact

Maliekwartier Tandartsen
Maliebaan 67
3581 CE Utrecht (route)
T. 030 – 760 1267
E. info@tandartsutrecht.nl

Openingstijden

  • Maandag:08.00 - 20.00
  • Dinsdag:07.00 - 20.00
  • Woensdag:08.00 - 20.00
  • Donderdag:08.00 - 20.00
  • Vrijdag:08.00 - 16.00
  • Zaterdag:Gesloten
  • Zondag:Gesloten

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267