Vandaag geopend van 08.00 tot 20.00

Kunstgebit Utrecht

Met een kunstgebit zorgen we ervoor dat u weer breeduit kunt glimlachen. Een kunstgebit is een prothese die de natuurlijke tanden en kiezen vervangt als ze ontbreken of getrokken moeten worden. We maken het kunstgebit helemaal op maat, zodat hij goed aansluit op de vorm van uw kaak. Als u een kunstgebit laat aanmeten door de tandartsen bij Maliekwartier Tandartsen, profiteert u altijd van de volgende voordelen:

 • Een op maat gemaakt kunstgebit
 • Persoonlijk behandelplan
 • Van maandag tot en met donderdag geopend tot 20:00 uur
Inschrijven030 760 1267

Heeft u reeds een kunstgebit en is deze aan vervanging toe? Bij Maliekwartier Tandartsen kunnen we u hierbij uiteraard helpen. Plan een consult in door te bellen naar 030 760 1267, samen kijken we dan naar de mogelijkheden voor vervanging.

De behandeling

Een kunstgebit laten aanmeten is niet binnen een dag gedaan. Het behandeltraject bestaat uit een aantal fases. We lichten deze fases graag aan u toe.

Vooronderzoek

Het behandeltraject begint bij een vooronderzoek. Dit betekent dat we de huidige staat van uw gebit onderzoeken en een behandelplan op maat maken.

Afdruk maken

Nadat we het vooronderzoek afronden, maken we een afdruk van uw gebit. Het tandtechnisch laboratorium maakt daar vervolgens een gipsmodel en een afdruklepel van. Hiermee maken ze het definitieve kunstgebit.

Definitieve prothese

Als laatste stap plaatsen we de definitieve prothese. Het is normaal dat het kunstgebit de eerste paar dagen nog niet helemaal lekker zit. Uw lichaam moet namelijk wennen aan de prothese. 

Na de behandeling

Het is mogelijk dat uw tandvlees een beetje bloedt. Dit is normaal en niets om u zorgen over te maken. Na een paar uur houdt dit bloeden op. We adviseren de eerste dag uw mond niet te spoelen, hoe moeilijk dat ook kan zijn. Door te spoelen raken de wondjes mogelijk weer open, wat de genezing vertraagt. Mocht het bloeden na een aantal uur niet stoppen, neem dan contact met ons op via 030 760 1267.

Kunstgebit kosten

De Nederlandse Zorgautoriteit neemt jaarlijks de kosten rondom tandheelkundige behandelingen onder de loep. Dit betekent dat de kosten jaarlijks van elkaar verschillen. Bekijk de actuele kosten op onze tarievenpagina. De kosten vindt u onder de letter P.

Vergoeding kunstgebit

De vergoedingen rondom een kunstgebit verschillen ver verzekering en verzekeringsmaatschappij. We raden daarom ook aan contact op te nemen met uw verzekeraar voor vragen over de vergoeding van de behandeling.

Veelgestelde vragen over kunstgebitten

We hebben een aantal van de veelgestelde vragen hieronder alvast voor u beantwoord. Het is natuurlijk mogelijk dat u een andere vraag heeft. Neem in dat geval telefonisch contact met ons op.

Hoe snel wen ik aan mijn kunstgebit?

Hoe snel u aan het kunstgebit gewend bent, verschilt per persoon. In het begin zal het kunstgebit oncomfortabel aanvoelen, maar na enkele dagen tot weken zal de gevoeligheid vanzelf afnemen. U went dus wel aan het kunstgebit.

Kan ik alles eten met een kunstgebit?

Ja, met een kunstgebit kunt u eten zoals u dat met uw natuurlijke gebit ook deed. De eerste dagen zal het eten met uw nieuwe kunstgebit nog wat onnatuurlijk aanvoelen. We adviseren daarom altijd te beginnen met zacht voedsel eten, zoals puree of soep. Met plakkerig voedsel kan het zijn dat het kunstgebit van zijn plaats komt.

Hoe moet ik mijn kunstgebit reinigen?

Het kunstgebit dient eigenlijk na elke maaltijd te worden schoongemaakt met een aparte tandenborstel en afwasmiddel. Dit omdat er gemakkelijk etensresten achterblijven die ontstekingen aan het tandvlees kunnen veroorzaken. Zet het gebit niet in de afwasmachine.

Kan ik mijn kunstgebit ’s nachts uitdoen?

In de eerste week raden we aan het kunstgebit ook ’s nachts de dragen. Zo went u sneller aan het dragen van uw nieuwe prothese. Na die eerste week moet u uw kunstgebit ’s nachts uit doen en droog bewaren.

Mijn kunstgebit zit te los, wat nu?

Na ongeveer zes weken zult u merken dat het kunstgebit wat losser gaat zitten. De wondjes zijn namelijk genezen en de zwelling is afgenomen. Merkt u dat uw kunstgebit té los zit? Neem dan altijd contact met ons op. We zullen uw kunstgebit bijwerken door een nieuwe laag of voering aan te brengen.

Contact opnemen met Tandarts Utrecht

Heeft u vragen over een kunstgebit laten aanmeten? Neem dan contact met ons op middels onderstaande contactgegevens.

 • Contact- en adresgegevens

  Maliekwartier Tandartsen
  Maliebaan 67
  3581 CE Utrecht (route)
  E. info@tandartsutrecht.nl
  T. 030 760 1267

 • Openingstijden

  • Maandag:08.00 - 20.00
  • Dinsdag:07.00 - 20.00
  • Woensdag:08.00 - 20.00
  • Donderdag:08.00 - 20.00
  • Vrijdag:08.00 - 16.00
  • Zaterdag:Gesloten
  • Zondag:Gesloten

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267