Vandaag geopend van 08.00 tot 20.00

Vullingen

Denkt u dat u een gaatje heeft? Wacht dan niet te lang met het maken van een afspraak, zodat we het gaatje kunnen gaan vullen met een vulling. Bij Maliekwartier Tandartsen maken we gebruik van composiet vullingen. Dit is een kunsthars in de kleur van uw eigen tand of kies. Als u een gaatje laat vullen bij Maliekwartier Tandartsen profiteert u van de onderstaande voordelen:

 • Gaatje vullen onder verdoving mogelijk
 • Van maandag tot en met donderdag geopend tot 20:00 uur
 • Ervaren tandartsen en preventieassistentes
Inschrijven030 760 1267

Voordelen vullingen op basis van composiet

Vullingen op basis van composiet hebben als voordeel dat ze in een witte kleur komen die overeenkomt met de tand- of kieskleur. Hierdoor is er sprake van een natuurlijke look in vergelijking met amalgaan vullingen die grijs van kleur zijn en daardoor meer opvallen. Een ander voordeel van deze vullingen is dat het niet altijd nodig is een gezond deel van de tand waarin het gaatje zit weg te slijpen. Er is namelijk sprake van een speciale plaktechniek die ervoor zorgt dat de vulling perfect hecht aan de kies of tand. Dit maakt de tand of kies met het gaatje sterker.

Mogelijkheden met vullingen

Het opvullen van een gaatje in een tand of kies om cariës te behandelen, is een van de opties om een witte vulling te gebruiken. Het is echter ook mogelijk om bestaande grijze vullingen te vervangen door deze te verwijderen en nieuwe vullingen aan te brengen. Zo zijn witkleurige vullingen ook toe te passen om uw tanden of kiezen mooier te maken. Dit is een vorm van esthetische tandheelkunde.

 • Gaatjes behandelen
 • Oude vullingen vervangen
 • Esthetische tandheelkunde

Keuze kleurtint vullingen

Composiet vullingen zijn in allerlei wittinten aan te brengen. Bij het behandelen van een gaatje in uw tand of kies kijkt de tandarts welke kleur wit het beste bij uw gebit past. Op deze manier is er altijd een perfecte afstemming mogelijk om met de vulling een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te creëren.

Gaatje opvullen

Heeft u een gaatje in uw tand of kies, dan bestaat de behandeling uit het aanbrengen van een eerste vulling. In dit geval is het nodig om het aangetaste deel van uw tand of kies weg te slijpen zonder het gezonde deel daarbij te betrekken. Laat u om cosmetische redenen composiet aanbrengen om een tand of kies mooier te maken? In dat geval hoeft de tandarts maar een klein beetje van de tand of kies weg te slijpen. Bij het vervangen van een bestaande tandvulling of kiesvulling is het eerst nodig om deze te verwijderen.

De behandeling

De tandarts bespreekt de behandeling eerst met u door en begint na het eventueel weghalen van het aangetaste deel met het aanbrengen van een zogenoemde cofferdam. Dit is een vorm van isolatie die om de tand of kies heen komt en voorkomt dat er tijdens het vullen vocht bij het gaatje komt. Na het aanbrengen van de composietvulling zorgt een ledlamp voor de uitharding. Dit biedt als voordeel dat u direct na de behandeling mag eten en drinken. Het uitharden van de composiet met de ledlamp kan mogelijk voor een krimpspanning zorgen, waardoor u wat gevoeligheid aan de tand of kies kan ervaren. Deze gevoeligheid verdwijnt binnen enkele dagen.

Schrijf u online in

Heeft u het vermoeden een gaatje te hebben in uw tand of kies, of bent u op zoek naar een tandarts in Utrecht voor professionele mondzorg? Schrijf u dan online in bij Maliekwartier Tandartsen.

Contact

Maliekwartier Tandartsen
Maliebaan 67
3581 CE Utrecht
T, 030 - 760 1267
E, info@tandartsutrecht.nl

Openingstijden

 • Maandag:08:00 - 20:00 uur
 • Dinsdag:07:00 - 20:00 uur
 • Woensdag:08:00 - 20:00 uur
 • Donderdag:08:00 - 20:00 uur
 • Vrijdag:08:00 - 16:00 uur
 • Weekend:Gesloten

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267