Vandaag geopend van 08.00 tot 20.00

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde richt zich op het verfraaien en gezonder maken van uw gebit. Uw tanden en kiezen zien er na een behandeling door onze tandarts mooier uit. Bekijk de uitgebreide informatie over de verschillende behandelingen bij Maliekwartier Tandartsen. Boek daarna een consult voor esthetische tandheelkunde in onze moderne tandartspraktijk en maak gebruik van onze riante openingstijden.

Inschrijven030 760 1267

Wat is esthetische tandheelkunde?

Esthetische tandheelkunde is gericht op het verbeteren van het gebit met de focus op het verfraaien en mooier maken. Heeft u bijvoorbeeld een afgebroken voortand of is uw gebit verkleurd? Deze problemen zijn op te lossen met esthetische tandheelkunde. Er zijn hiervoor uiteenlopende behandelingen beschikbaar.

De behandelingen

De behandelingen binnen de esthetische tandheelkunde zijn te onderscheiden in het aanbrengen van kronen, bruggen of facings. Hiermee zijn afgebroken tanden en kiezen te verbergen of is uw gebit te verfraaien. Daarnaast is er een speciale behandeling om gele tanden en kiezen witter te maken. Dit is mogelijk door uw tanden te bleken.

Kronen

Kronen zijn functioneel als het om het herstellen van uw gebit gaat, maar dienen ook ter verfraaiing. De oorspronkelijke vorm van uw tand of kies is na het plaatsen van een kroon weer aanwezig. Onze tandarts plaatst een kroon als kapje om de kies of tand. Overigens is een kroon ook een optie om verkleuring van een enkele tand of kies te verbergen.

Bruggen

Het plaatsen van bruggen maakt eveneens onderdeel uit van esthetische tandheelkunde en is erop gericht om als vervanging te dienen voor ontbrekende gebitsdelen. Hiermee is het uiterlijk van uw gebit te verbeteren, zodat u spontaan weer gaat glimlachen. Bij deze behandeling is het nodig om de betreffende tanden of kiezen eerst af te slijpen. Dit om ruimte te maken voor het plaatsen van een brug.

Facings

Heeft u een spleetje tussen uw voortanden of staan er tanden scheef? In dat geval is het mogelijk om bijvoorbeeld facings te plaatsen. Deze vormen de basis om zowel de kleur als de vorm van uw gebit te verbeteren. Facings zijn ideaal om een mooi gebit te realiseren en perfect voor een stralende glimlach. Wij bieden u bij deze esthetische tandheelkundige behandeling de keuze tussen facings van porselein of composiet. Onze tandarts kiest in overleg met u de kleur van de facings.

Tanden bleken

Een verkleuring van tanden of een vergeeld gebit is in esthetisch opzicht vervelend, maar gelukkig wel op te lossen. Maliekwartier Tandartsen biedt een behandeling voor tanden bleken. Het voordeel hiervan is dat deze behandeling thuis door u is uit te voeren. Uiteraard onder professionele begeleiding, want u krijgt uitgebreid uitleg. Uw tanden zijn met deze behandeling op korte termijn mooi wit te maken.

Esthetische tandheelkunde kosten

De kosten voor esthetische tandheelkunde variëren per soort behandeling. In het overzicht met tarieven ziet u wat de kosten zijn. U krijgt hiermee inzicht in de gespecificeerde kosten per behandeling en uiteraard in de totale kosten.

Esthetische tandheelkunde vergoeding

Bij een behandeling binnen de esthetische tandheelkunde is het afhankelijk van uw aanvullende tandartsverzekering of er sprake is van een vergoeding. Kronen, bruggen en facings komen net als het bleken van tanden niet voor een vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking. Dit geldt eveneens voor minderjarige kinderen.

Contact opnemen met Maliekwartier Tandartsen

Neem voor een behandeling binnen de esthetische tandheelkunde contact op met Maliekwartier Tandartsen. Het is ook mogelijk om direct een consult te boeken of door u in te schrijven. Heeft u vragen, bel dan naar 030 760 1267 of stuur een bericht naar info@tandartsutrecht.nl.

 • Contact- en adresgegevens

  Maliekwartier Tandartsen
  Maliebaan 67
  3581 CE Utrecht (route)
  E. info@tandartsutrecht.nl
  T. 030 760 1267

 • Openingstijden

  • Maandag:08.00 - 20.00
  • Dinsdag:07.00 - 20.00
  • Woensdag:08.00 - 20.00
  • Donderdag:08.00 - 20.00
  • Vrijdag:08.00 - 16.00
  • Zaterdag:Gesloten
  • Zondag:Gesloten

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267