Vandaag geopend van 07.00 tot 21.00

Tanden bleken Utrecht

Laat uw tanden bleken bij Maliekwartier Tandartsen in Utrecht om uw tanden witter te maken en de uitstraling van uw gebit te verbeteren. Door uw tanden te bleken onder professionele begeleiding van een tandarts behaalt u gegarandeerd een esthetisch mooi resultaat.

  • Tanden bleken onder begeleiding van een tandarts
  • Uitwendig en intern bleken
  • Avondbehandelingen mogelijk

Neem contact op door te bellen naar 030 760 1267 en informeer direct naar de prijzen van een bleekbehandeling. Online een consult aanvragen doet u via onderstaande button.

Consult aanvragen

"Ik ben woonachtig in Utrecht en dan is Maliekwartier Tandartsen gewoon de beste optie. Niet alleen de locatie is perfect, maar ook de praktijk is zeer hygiënisch. De tandarts en de assistent zijn zeer vriendelijk en goed te vertrouwen! Ik kon er snel terecht, werd goed geholpen en mijn gebitsproblemen waren al na 2 afspraken verholpen. Al met al een hele prettige ervaring."

Meer ervaringen lezen

 

Snel naar

Via onderstaand menu navigeert u snel naar de gewenste informatie.

 

De bleekbehandeling

Er zijn verschillende redenen waarom tanden kunnen verkleuren. In veel gevallen is het met bleken mogelijk om tanden witter te maken, maar we adviseren om dit altijd onder begeleiding van een tandarts of mondhygiënist te doen.

Voor het bleken van tanden zijn verschillende opties mogelijk. Afhankelijk van de oorzaak en de specifieke situatie kan gekozen worden voor uitwendig bleken of intern bleken van de tanden.

Uitwendig bleken

Bij uitwendig bleken wordt de bleekgel aan de buitenzijde van de tanden aangebracht met behulp van een bleeklepel. De bleeklepel wordt enkele uren per dag in de mond gedragen waarbij de tanden na een aantal dagen, afhankelijk van de mate van verkleuring, voldoende gebleekt zijn. Vooraf wordt de bleeklepel vervaardigd en krijgt u instructies over het bleken. Ook wordt de kleur van uw tanden vastgelegd, zodat deze goed kan worden vergeleken met het resultaat. De bleeklepel wordt op maat gemaakt door de tandtechnieker op basis van een gebitsmodel. Hiervoor is het noodzakelijk om een afdruk van uw tanden te nemen.

Intern tanden bleken

Indien een tand van binnenuit verkleurd is, bijvoorbeeld na een ongeval of door een wortelkanaalbehandeling, is het mogelijk om de tand aan de achterzijde te openen en het bleekmiddel in de tand in te sluiten. Daarna wordt de tand afgedicht met een tijdelijke vulling. Na een week wordt het resultaat beoordeeld. Afhankelijk van de mate van verkleuring is het soms nodig om het bleekmiddel te verversen en nogmaals een week te bleken. In veel gevallen wordt binnen 1 à 2 weken het gewenste resultaat bereikt. Daarna wordt de tand hersteld met een definitieve witte vulling aan de achterzijde.

Heeft u vragen of wilt u weten of een bleekbehandeling geschikt is voor uw gebit? Neem dan contact met ons op.

Contact

Maliekwartier Tandartsen
Maliebaan 67
3581 CE Utrecht
T. 030 – 760 1267
E. info@tandartsutrecht.nl

Openingstijden

  • Maandag:07:00 - 21:00 uur
  • Dinsdag:07:00 - 21:00 uur
  • Woensdag:07:00 - 21:00 uur
  • Donderdag:07:00 - 21:00 uur
  • Vrijdag:07:00 - 16:00 uur
  • Zaterdag:Gesloten
  • Zondag:Gesloten

Kosten en vergoeding

De kosten van uitwendig tanden bleken worden niet door de verzekering vergoed. Dit geldt zowel voor de basisverzekering als de aanvullende verzekering. Dit komt omdat uitwendig bleken een cosmetische behandeling is en niet direct van toegevoegde waarde voor de gezondheid van uw gebit.

Intern tanden bleken wordt ook niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar in bepaalde gevallen wel door een aanvullende tandartsverzekering. De kosten worden dan veelal voor een bepaald bedrag of percentage vergoed, maar dit verschilt per verzekering. Raadpleeg daarom de polisvoorwaarden van uw verzekering voorafgaand aan de behandeling.

Voor- en nafoto’s van intern bleken

Hieronder ziet u de voortgang van een interne bleekbehandeling in vijf foto’s.

gebit voor interne bleekbehandeling
Foto 1: het gebit voorafgaand aan de bleekbehandeling
gebit na 1 week intern tanden bleken
Foto 2: het gebit na één week intern bleken
gebit na 2 weken intern bleken
Foto 3: het gebit na twee weken intern bleken
gebit na 3 weken intern bleken
Foto 4: het gebit na drie weken intern bleken
eindresultaat na 3 weken intern tanden bleken
Foto 5: het eindresultaat van het gebit na drie weken intern bleken en het vervangen van de restauraties

"Mijn ervaringen met deze praktijk zijn zeer positief, ik kom er al 30 jaar. De tandarts is zeer betrokken, mijn kinderen zijn zelfs bij deze praktijk gebleven ondanks dat ze niet meer in Utrecht wonen."

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Hieronder beantwoordt de tandarts een aantal veelgestelde vragen over tanden bleken. Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

Waardoor verkleuren tanden?

De kleur van uw tanden en kiezen is genetisch bepaald en verschilt dan ook per persoon. Naarmate u ouder wordt, worden tanden vanzelf donkerder van kleur omdat het tandbeen doorgroeit en de glazuurlaag afneemt. Daarnaast spelen uw eet- en drinkpatroon en gewoontes ook een rol. Kleurstoffen uit eten en drinken, zoals koffie, thee, wijn en vruchtenjam en ook roken zorgen voor verkleuring van de tanden. Meer informatie over tanden bleken

Is een bleekbehandeling voor iedereen geschikt?

Een bleekbehandeling is niet altijd de oplossing voor donkere of verkleurde tanden. Laat uw gebit daarom altijd beoordelen door een specialist. Daarnaast kleuren vullingen, facings, kronen en bruggen niet mee bij een bleekbehandeling. De tandarts zal u informeren en adviseren of tanden bleken het door u gewenste resultaat op zal leveren. Meer informatie over tanden bleken

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de bleekbehandeling hangt af van de behandelmethode. Bij inwendig bleken duurt het doorgaans langer om het gewenste resultaat te behalen dan bij uitwendig bleken. Bij intern bleken ziet u na 1 tot 2 weken resultaat en bij uitwendig bleken is de behandeling na enkele dagen vaak al geslaagd. Meer informatie over tanden bleken

Hoe worden tanden gebleekt?

Om tanden en kiezen witter te maken gebruiken we een bleekgel met waterstofperoxide. Dit middel bleekt verkleuringen en maakt het tandglazuur minder doorzichtig, waardoor tanden een natuurlijke witte uitstraling krijgen. Meer informatie over tanden bleken

Mag ik direct na de behandeling eten en drinken?

Door het bleken wordt het glazuur van tanden en kiezen tijdelijk iets gevoeliger. Het effect van de bleekgel is tijdelijk en het glazuur herstelt vanzelf weer. Kleurstofrijke etens- en drinkwaren en roken hebben een negatieve invloed op het resultaat, daarom is het raadzaam om de eerste uren na de bleekbehandeling dergelijke producten niet te nuttigen. Voor meer informatie kunt u de digitale bleekfolder bekijken van het Ivoren Kruis. Meer informatie over tanden bleken

Consult inplannen

Heeft u vragen over tanden bleken of wilt u graag meer informatie over uitwendig of intern bleken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 030 760 1267 of door een e-mail te sturen naar info@tandartsutrecht.nl.

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267