Vandaag geopend van 08.00 tot 14.00

Tanden bleken

Er zijn verschillende redenen waardoor tanden kunnen verkleuren. In veel gevallen is het met bleken mogelijk om de tanden witter te maken.

Voor het bleken van tanden zijn verschillende opties mogelijk. Afhankelijk van de oorzaak en de specifieke situatie kan gekozen worden voor uitwendig bleken of intern bleken van de tanden.

Uitwendig bleken van tanden

Bij uitwendig bleken wordt de bleekgel aan de buitenzijde van de tanden aangebracht met behulp van een bleeklepel. De bleeklepel wordt enkele uren per dag in de mond gedragen waarbij na een aantal dagen, afhankelijk van de mate van verkleuring, de tanden voldoende gebleekt zijn. Vooraf wordt de bleeklepel vervaardigd en krijgt u instructies over het bleken. Ook  wordt de kleur van u tanden vastgelegd zodat deze goed kan worden vergeleken met het resultaat. De bleeklepel wordt op maat gemaakt door de tandtechnieker op basis van een gebitsmodel. Hiervoor  is het noodzakelijk een afdruk te nemen van de tanden.

Intern bleken van tanden

Indien een tand van binnenuit verkleurd is, bijvoorbeeld na een ongeval of door een wortelkanaalbehandeling, is het mogelijk om de tand aan de achterzijde te openen en het bleekmiddel in de tand in te sluiten, de tand wordt daarna afgedicht met een tijdelijke vulling. Na een week wordt het resultaat beoordeeld, afhankelijk van de mate van verkleuring is het soms nodig om het bleekmiddel te verversen en nogmaals een week te bleken, vaak wordt binnen 1 à 2 weken het gewenste resultaat bereikt. De tand wordt dan hersteld met een definitieve witte vulling aan de achterzijde.

Voor- en nafoto’s van intern bleken

Hieronder ziet u de voortgang van een interne bleekbehandeling in vijf foto’s.


Foto 1: het gebit voorafgaand aan de bleekbehandeling


Foto 2: het gebit na één week intern bleken


Foto 3: het gebit na twee weken intern bleken


Foto 4: het gebit na drie weken intern bleken


Foto 5: het eindresultaat van het gebit na drie weken intern bleken en het vervangen van de restauraties

Voor meer informatie kunt u de digitale bleekfolder bekijken van het Ivoren Kruis.

Neem voor meer informatie contact met ons op door te bellen naar 030 760 1267 of mail naar info@tandartsutrecht.nl.

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267