Vandaag gesloten

Klikgebit Utrecht

Met een klikgebit zorgen we ervoor dat u weer zorgeloos lacht, praat, eet en drinkt. Een klikgebit is een op maat gemaakte prothese en klikken we vast op implantaten die we in uw kaakbot plaatsen. Hierdoor zit de prothese goed vast in uw mond. Wanneer u ervoor kiest om een klikgebit aan te laten meten door de tandartsen van Maliekwartier Tandartsen, kiest u voor:

  • Een op maat gemaakt klikgebit
  • Persoonlijk behandelplan
  • Van maandag tot en met donderdag geopend tot 20:00 uur
Inschrijven030 760 1267

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een uitneembare prothese die we op de implantaten in uw kaak plaatsen. Het fijne aan een klikgebit is dat u het zelf in en uit doet. Door het eenvoudige in- en uitdoen van de prothese, is hij gemakkelijk schoon te maken. Ook heeft een klikgebit een fijne pasvorm. Als u geen natuurlijke tanden of kiezen meer heeft, komt u in aanmerking voor een klikgebit.

Wanneer is een klikgebit niet mogelijk?

In sommige gevallen is het helaas niet mogelijk om een klikgebit te plaatsen, bijvoorbeeld als de onderkaak flink geslonken is. Ook bij mensen die een erg afwijkende kaakvorm hebben, is het niet mogelijk om een klikgebit te plaatsen.

Het plaatsen van een klikgebit

We begrijpen dat u graag van tevoren wilt weten hoe de behandeling rondom het plaatsen van de implantaten en het kunstgebit in zijn werk gaat. Hieronder leggen we het u stap voor stap uit.

Stap 1: het eerste consult

De eerst stap binnen het behandeltraject is het eerste consult. Tijdens deze afspraak controleren we de huidige staat van uw gebit. We voeren ook een mondinspectie uit en maken een overzichtsfoto. Op basis van deze uitkomsten stellen we een persoonlijk behandelplan op. Bij het behandelplan ontvangt u de kostenindicatie, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Stap 2: het implantaat plaatsen

De tweede stap bestaat uit het plaatsen van de implantaten. We gebruiken een plaatselijke verdoving, zodat u geen pijn ervaart tijdens de behandeling. We openen het tandvlees, om vervolgens een implantaat te plaatsen in de kaak. Hierna hechten we het tandvlees.  

Stap 3: herstellen

Na de plaatsing van het implantaat, dient u voldoende rust te nemen. De kaak heeft enige tijd nodig om vast te groeien in het kaakbot, meestal duurt dit zo’n zes tot twaalf weken. Gedurende deze tijd heeft u een noodgebit.

Stap 4:

Na de herstelperiode zien we u graag terug in de praktijk. We evalueren de genezing van de implantaten en starten met het vervaardigen van het klikgebit.

Stap 5: het definitieve klikgebit vervaardigen

Het vervaardigen van het klikgebit gebeurt meestal in meerdere afspraken. Afhankelijk van de situatie werken wij samen met gespecialiseerde collega’s voor het afmaken van het klikgebit. In andere gevallen kunt u bij ons in de praktijk terecht.

Stap 6: de nazorgperiode

Omdat we het belangrijk vinden dat uw prothese comfortabel zit, plannen we graag na een aantal maanden een nieuwe afspraak met u in. Tijdens deze controleafspraak controleren we uw tandvlees en de protheses.  

Worden de kosten rondom een klikgebit vergoed?

Het is belangrijk om te weten dat de basisverzekering het klikgebit in de meeste gevallen vergoedt, maar de implantaten vaak niet. Dit geldt zowel voor personen onder als boven de 18 jaar. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering afgesloten? Dan komt u mogelijk wel in aanmerking voor een vergoeding van de kosten. Neem voor meer informatie over de vergoedingen contact op met uw zorgverzekeringsmaatschappij.

Afspraak maken bij Maliekwartier Tandartsen

Wilt u uw klikgebit laten aanmeten door Maliekwartier Tandartsen? Maak dan een afspraak via 030 – 760 1267. Het is daarbij wel belangrijk dat u patiënt bent bij onze praktijk. Bent u dat nog niet? Schrijf uzelf dan eerst in.

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267