Vandaag gesloten

Tarieven

De overheid heeft samen met de Nederlandse Zorgautoriteit uniforme tarieven voor de tandheelkunde vastgesteld, deze gelden voor elke tandartsenpraktijk in Nederland.

De kosten van de tandheelkundige verrichtingen zijn in verschillende categorieën onderverdeeld.

Voor meer informatie over de tarieven, zie de website van de NZA.

Klik hier voor meer informatie over de prestatiecodes.

Declaraties

Samenwerking met Infomedics
In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom hebben wij het versturen en innen van onze rekeningen uitbesteed aan Infomedics. Infomedics is een professioneel en betrouwbaar bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

Website Infomedics
Op de website van Infomedics kunt u veel zaken snel een eenvoudig regelen. U hoeft geen rekening te houden met de openingstijden van de Servicedesk en kunt uw zaken regelen op een tijdstip dat voor u het beste uitkomt.

Wilt u een betalingsregeling treffen of de status van betaling controleren, dan raden wij u aan dit direct via de website van Infomedics te regelen.

Betalingsregeling treffen
Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, dan kunt u een betalingsregeling treffen. Dit kunt u eenvoudig via de website van Infomedics regelen. Klik op de onderstaande link en vul het formulier volledig in. Betalingsregeling Infomedics

Status van uw betaling controleren
Ga naar www.infomedics.nl. U treft de rekeningchecker direct bovenaan de webpagina aan. Vul het 13-cijferige nummer dat op rekening staat in en controleer of uw rekening is betaald.

Overige vragen
Heeft u een andere vraag, kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen op de website van Infomedics. De kans is groot dat u daar al het antwoord vindt op uw vraag.

Algemene voorwaarden

Contactgegevens
Telefoonnummer: 036 - 20 31 900
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Vergoedingen

Omdat tandartskosten soms best kunnen oplopen, vooral wanneer er iets mankeert aan uw gebit, informeren we u graag over welke dekking de basisverzekering en aanvullende verzekering bieden op het gebied van tandheelkundige zorg.

Vergoeding uit de basisverzekering

De basisverzekering maakt onderscheid tussen:

  • Vergoedingen voor kinderen tot 18 jaar
  • Volwassenen (ouder dan 18 jaar)

Waar hebben kinderen tot 18 jaar recht op?

Voor kinderen tot 18 jaar geldt een 100% vergoeding voor controles (1 keer per jaar), vullingen, behandelingen op het gebied van mondhygiëne en overige behandelingen, zoals sealen.

Mocht de tandarts besluiten dat er meerdere controles per jaar nodig zijn, dan worden deze kosten ook vergoed.

Wat wordt er niet vergoed voor kinderen?

De volgende behandelingen worden alleen vergoed in combinatie met een aanvullende tandartsverzekering:

Waar hebben volwassenen (vanaf 18 jaar) recht op?

Bent u 18 jaar of ouder, dan worden tandartskosten alleen vergoed wanneer het een bijzonder geval betreft, zoals verstandskiezen trekken en chirurgische ingrepen. Daarnaast wordt uw kunstgebit of prothese voor 75% vergoed.

Aanvullende verzekering

Omdat dus niet alle kosten voor volwassenen worden vergoed vanuit de basisverzekering kunt u een aanvullende verzekering afsluiten óf alle kosten zelf betalen.

Per verzekeringsmaatschappij verschilt het welke kosten worden vergoed. Bekijk daarom hier een overzicht van alle verzekeringmaatschappijen.

Uitzonderingen

Wanneer er sprake is van afwijkingen in de mond of kaak en er specialistische mondzorg nodig is, dan kan de basisverzekering toch alle kosten dekken. Raadpleeg uw verzekeringsmaatschappij voor meer informatie.

Voor meer informatie over vergoedingen bekijkt u de Zorgwijzer website.

Onze werkwijze

In onze praktijk voeren we alle behandelingen uit tot € 150,-. Kost de behadeling meer dan € 150,-? Dan ontvangt u een kostenbegroting van ons.

Contact met Tandartspraktijk Maliekwartier

Neem voor meer informatie over tarieven en vergoedingen contact met ons op.

Inschrijven030 760 1267

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267