Vandaag geopend van 08.00 tot 20.00

Tandheelkundige behandelingen

In onze tandartspraktijk in Utrecht voeren we algemene en esthetische behandelingen uit. Daarnaast hebben we veel ervaring met het behandelen van kinderen en angstige patiënten. Hieronder leest u meer over onze behandelingen.

Inschrijven030 760 1267

Contactgegevens Maliekwartier tandartsen in Utrecht

Bij vragen of voor meer informatie mailt u naar info@tandartsutrecht.nl of belt u naar telefoonnummer 030 - 760 1267. Bij spoedgevallen binnen onze openingstijden belt u ook naar dat nummer.

Snel naar

 • Algemene tandheelkunde

  Periodieke controles en gaatjes vullen vallen onder onze algemene tandheelkundige behandelingen. Tijdens het eerste bezoek maakt u kennis met de tandarts, voeren we een mondonderzoek uit en maken we eventueel foto’s. Op basis hiervan stellen we vervolgens een persoonlijk behandelplan op.

  Meer informatie over algemene tandheelkunde en onze behandelingen leest u via onderstaande button.

  Meer informatie

 • Mondhygiëne

  Goede mondhygiëne voorkomt dat er problemen aan uw gebit ontstaan en dat u klachten krijgt, zoals tandvleesproblemen of tandbederf. Onze mondhygiënisten of preventie-assistenten reinigen uw gebit en adviseren en informeren u over de beste preventiemaatregelen, zoals poetsinstructies, voorlichting over eten en drinken en sealen.

  Lees verder over mondhygiëne via onderstaande knop Meer informatie.

  Meer informatie

 • Endodontologie

  Endodontologie is het vakgebied binnen de tandheelkunde dat zich focust op het weefsel in tanden en kiezen. Bij veel mensen is het beter bekend als wortelkanaalbehandelingen. Het weefsel in het wortelkanaal, de pulpa, kan ontstoken raken. De ontsteking zorgt er uiteindelijk voor dat de zenuw in het wortelkanaal afsterft. In dat geval is een behandeling noodzakelijk.

  Via onderstaande button vindt u meer informatie over endodontologie en de behandeling.

  Meer informatie

 • Kronen

  Een kroon is een kapje dat we over een beschadigde tand of kies plaatsen om de oorspronkelijk vorm en functie te herstellen. Naast volledige kronen werken wij ook met partiële kronen. Een partiële kroon wordt als kapje over het kauwvlak van een kies geplaatst om deze te beschermen tegen barsten die ontstaan door de krachten van het kauwen.

  Lees meer over kronen.

  Meer informatie

 • Bruggen

  Een brug is een constructie die we inzetten om één of meer ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. De tanden of kiezen aan weerszijden van de lege ruimte in het gebit dienen als pijlers waar de brug op geplaatst wordt. Op deze manier wordt de open ruimte van de ontbrekende tand of kies overbrugd.

  Lees meer over bruggen via onderstaande knop.

  Meer informatie

 • Facings

  Een facing is een schildje van tandkleurig materiaal dat op een tand geplaatst wordt om deze zijn oorspronkelijke vorm en functie terug te geven. Voorbeelden waarbij een facing een oplossing kan bieden, zijn een scheve tand en een spleetje tussen tanden.

  Via onderstaande button leest u meer over facings.

  Meer informatie

 • Tanden bleken

  Tanden verkleuren door verschillende oorzaken, zoals eet- en drinkgewoontes en roken. Tanden bleken is een oplossing om verkleurde tanden witter te maken. Tanden bleken biedt niet voor iedereen de oplossing, laat u daarom voorafgaand aan de behandeling adviseren en informeren door een specialist. Wij maken gebruik van twee behandelmethoden: uitwendig en intern bleken. Beide methoden hebben hun eigen voordelen.

  Bekijk de voordelen op de pagina over tanden bleken.

  Meer informatie

 • Parodontologie

  Goede mondhygiëne is essentieel om klachten en problemen aan het gebit en het tandvlees te voorkomen. Als het tandvlees ontstoken raakt door de aanwezigheid van tandplaque en tandsteen spreken we van gingivitis. Een ergere vorm hiervan is parodontitis. Hierbij wordt het kaakbot rondom de aangetast en raakt de tand zijn aanhechting aan het bot kwijt.

  Meer informatie over parodontitis en de behandeling ervan vindt u via onderstaande button.

  Meer informatie

 • Implantologie

  Verloren of missende tanden en kiezen zijn vervangbaar door een implantaat. Dit is een titanium schroef die als kunstwortel in het kaakbot wordt aangebracht. Hier kan vervolgens een gebitsprothese op worden aangebracht om de functie en vorm van het gebit te herstellen. Voorbeelden hiervan zijn een kroon, een brug en een gebitsprothese.

  Meer informatie over implantologie kunt u lezen via de button Meer informatie.

  Meer informatie

 • Orthodontie

  Met orthodontie wordt scheefstand van tanden en kiezen verholpen door ze te verplaatsen en recht te zetten. Daarnaast draagt orthodontie eraan bij dat de kauwfunctie van het gebit verbetert en dat het gebit makkelijker schoon en gezond te houden is. Wij werken samen met verschillende orthodontisten in Utrecht waar we u naar kunnen doorverwijzen.

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267