Vandaag gesloten

Flapoperatie

Een flapoperatie voeren we uit om verschillende redenen. Zo kunnen we door middel van een flapoperatie een tand of kies gemakkelijker verwijderen, een implantaat eenvoudiger plaatsen, tandsteen beter verwijderen of een blootliggende tandhals bedekken. Aan het einde van de ingreep hechten we het tandvlees weer strak rond de tanden en kiezen. Wanneer we een flapoperatie nodig achten, zullen we dit altijd eerst met u overleggen. Wanneer u patiënt bent bij Maliekwartier Tandartsen geniet u altijd de volgende voordelen:

 • Zowel met de fiets als met de auto gemakkelijk te bereiken
 • Van maandag tot en met donderdag geopend tot 20:00 uur
 • Ervaren tandartsen
Inschrijven030 760 1267

Een flapoperatie laten uitvoeren bij Maliekwartier Tandartsen

Een flapoperatie is een speciale operatie waarbij we een incisie maken in het tandvlees, waarna we de flap optillen. Op deze manier is het makkelijker om bepaalde ingrepen uit te voeren.

Waarom is een flapoperatie nodig?

We hebben het hier over een operatie die we niet zomaar uitvoeren. Alleen in speciale gevallen kan de tandarts besluiten met een flapoperatie aan de slag te gaan. Heeft u bijvoorbeeld last van parodontitis? Dit is een ernstige ontsteking van uw tandvlees, die als gevolg kan hebben dat er grote problemen ontstaan in uw mond. Parodontitis is over het algemeen niet makkelijk te behandelen, aangezien de ontsteking diep in het tandvlees zit. 

Met een speciale operatie, waarbij we het tandvlees optillen, is het wel mogelijk om de ontsteking grondig tegen te gaan. Maar ook bij het plaatsen van implantaten is een flapoperatie een goede keuze.

Hoe gaat een flapoperatie in zijn werk?

Bij deze operatie beginnen we met het verdoven van het te behandelen gebied. Daarna maken we een kleine incisie in uw tandvlees. Het tandvlees tillen we hierna iets op, waardoor het kaakbot en de tandwortel vrij komen te liggen. Zo hebben we meer ruimte om de noodzakelijke werkzaamheden te verrichten. Over het algemeen duurt de ingreep een uur, afhankelijk van wat er precies gedaan moet worden. Na afloop van de operatie hechten we het tandvlees zorgvuldig, zodat hier verder geen klachten aan kunnen ontstaan.

Na de flapoperatie

Aangezien we bij deze operatie een verdoving toedienen, hoeft u zich geen zorgen te maken over pijn tijdens de ingreep. Na afloop van de operatie is het mogelijk dat u wat pijnklachten ervaart. In de regel houdt dit nooit lang aan en zult u na een paar dagen alweer geheel pijnvrij zijn. Mocht u toch veel pijn ervaren, neem dan contact op met onze praktijk.

Een flapoperatie in Utrecht laten uitvoeren

Indien u patiënt bent bij ons en er bij een controle blijkt dat er een flapoperatie nodig is, dan zullen we dit altijd met u overleggen. We bereiden u er goed op voor door uit te leggen waar de operatie voor nodig is en hoe deze in zijn werk gaat. Bij ons mag u rekenen op een flapoperatie die we met grote zorg uitvoeren.

Inschrijven030 760 1267
 • Contact- en adresgegevens

  Maliekwartier Tandartsen
  Maliebaan 67
  3581 CE Utrecht (route)
  E. info@tandartsutrecht.nl
  T. 030 760 1267

 • Openingstijden

  • Maandag:08.00 - 20.00
  • Dinsdag:07.00 - 20.00
  • Woensdag:08.00 - 20.00
  • Donderdag:08.00 - 20.00
  • Vrijdag:08.00 - 16.00
  • Zaterdag:Gesloten
  • Zondag:Gesloten

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267