Vandaag geopend van 08.00 tot 20.00

Kronen

Een kroon is een duurzame restauratie voor een tand of kies. Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat uw eigen tand of kies overkapt en omvat, hiertoe wordt de tand of kies iets verlaagt en rondom afgenomen. Door de kroon wordt de oorspronkelijk vorm en functie van de tand of kies hersteld of aangepast. Tanden of kiezen die uitgebreid gerestaureerd zijn worden op deze manier veilig gesteld.

Wanneer een tand of kies al meerdere malen uitgebreid hersteld is met een vulling of wanneer er een wortelkanaalbehandeling heeft plaatsgevonden, kan zich de situatie voordoen dat er onvoldoende houvast is voor een nieuwe of te vervangen vulling, dit is vaak het geval wanneer er door tandbederf een groot deel van de tand of kies verloren is gegaan. Dit kan een reden zijn om een kroon te maken ter herstel en behoud van een tand of kies.

Een andere reden om een kroon te vervaardigen is het verbeteren van het uiterlijk van het gebit. Qua vorm en kleur is het mogelijk om met behulp van een kroon de tanden te verfraaien.

Partiele kronen(/ inlays/ onlays)

Naast een volledige kroon is het mogelijk om een tand of kies duurzaam te herstellen met een partiële kroon. Hierbij wordt het kauwvlak van een kies overkapt om de kies te versterken en te beschermen tegen barsten door kauwkrachten.

Neem voor meer informatie contact met ons op door te bellen naar 030 760 1267 of mail naar info@tandartsutrecht.nl.

Kijk hier voor meer informatie over dit onderwerp.

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267