Vandaag geopend van 08.00 tot 20.00

Implantaten Utrecht

Implantaten bieden de uitkomst wanneer het gebit incompleet is. Het implantaat vervangt de tandwortel waarop we vervolgens een kroon, brug of klikgebit plaatsen. Wanneer u implantaten laat plaatsen door Maliekwartier Tandartsen profiteert u standaard van de volgende voordelen:

 • Implantaten geplaatst door onze implantoloog
 • U wordt pijnvrij en onder verdoving behandeld
 • Persoonlijk behandelplan inclusief kostenindicatie vooraf

Lex Mosk is de implantoloog van Maliekwartier Tandartsen in Utrecht. Hij is geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) en gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten. Neem contact op voor een consult door te bellen naar 030 – 760 1267 of stuur een e-mail naar info@tandartsutrecht.nl.

Inschrijven030 760 1267

Snel naar

Via onderstaand menu navigeert u snel naar de gewenste informatie.

Onze erkende NVOI-implantoloog

implantoloog MoskLex Mosk is erkend implantoloog en aangesloten bij de NVOI. Hij is een dag per week werkzaam in onze praktijk. Daarnaast heeft hij een verwijspraktijk voor implantologie opgebouwd in Schiedam.

logo NVOITandarts-implantoloog Mosk
BIG 29022876302
Lid NVOI

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel in de vorm van een titanium schroef. Het implantaat wordt in het kaakbot geplaatst en gaat een verbinding aan met het bot. Implantaten zijn een duurzame tandheelkundige oplossing die wordt ingezet als basis voor een kroon, brug of prothese. De kunstprothese die op het implantaat wordt geplaatst moet één of meer ontbrekende gebitselementen vervangen en dient om de oorspronkelijke vorm en functie van het gebit te herstellen.

Om een implantaat te kunnen plaatsen is het van belang dat er voldoende kaakbot aanwezig is voor een goede verankering. Daarnaast moet het kaakbot en het tandvlees in uw gehele mond gezond zijn. De tandarts zal dit beoordelen met behulp van röntgenfoto’s.

De behandeling: hoe worden implantaten geplaatst?

Wanneer u een of meerdere tanden of kiezen mist is het raadzaam om een afspraak te maken voor een consult. Tijdens dit gesprek wordt uw gebitssituatie beoordeeld en bekijkt uw behandelaar of een implantaat een geschikte oplossing is. Op basis van het consult stellen we een persoonlijk behandelplan op, waarbij u een schriftelijke begroting met kostenindicatie ontvangt. Wanneer u akkoord gaat met de begroting maken we een afspraak voor het plaatsen. Over het algemeen verloopt de behandeling in 3 fases:

1. Het implantaat plaatsen

Na akkoord op het behandelplan en de bijbehorende kostenindicatie plaatst de implantoloog een of meerdere implantaten tijdens de behandeling. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving, zodat de gehele behandeling pijnvrij verloopt.

2. Het implantaat groeit vast in het kaakbot

De volgende fase van de behandeling is osseo-integratie: de fase waarin het implantaat moet vastgroeien in het kaakbot. Gemiddeld duurt het 3 tot 6 maanden totdat het implantaat volledig is vastgegroeid. Tijdens deze periode kunt u een tijdelijke prothese krijgen, zodat het implantaat beschermd is.

3. De gebitsprothese op het implantaat plaatsen

Wanneer het implantaat vastgegroeid is in het kaakbot, plaatst de implantoloog de gebitsprothese erop. Dit is bijvoorbeeld een kroon of een brug.

Het gehele traject wordt in meerdere behandelingen uitgevoerd en neemt 3 tot 6 maanden in beslag. Voor vragen, meer informatie of om een afspraak te maken voor een consult kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

 • Contact- en adresgegevens

  Maliekwartier Tandartsen
  Maliebaan 67
  3581 CE Utrecht (route)
  E. info@tandartsutrecht.nl
  T. 030 760 1267

 • Openingstijden

  • Maandag:08.00 - 20.00
  • Dinsdag:07.00 - 20.00
  • Woensdag:08.00 - 20.00
  • Donderdag:08.00 - 20.00
  • Vrijdag:08.00 - 16.00
  • Zaterdag:Gesloten
  • Zondag:Gesloten

Verwijzingen van andere praktijken worden ook behandeld, maar een verwijzing van uw tandarts is niet noodzakelijk.

Nazorg

Goede nazorg is belangrijk om een goede mondhygiëne te behouden, dan wel te verkrijgen. Implantaten hebben een lange levensduur indien u uw gebit goed verzorgt. Hiervoor is het raadzaam om een afspraak bij onze preventieassistent te maken. Zij adviseert u over de beste preventie en maakt het gebied tussen de prothese(s) en het tandvlees schoon. In het eerste jaar nadat het implantaat geplaatst is, raden we aan om elk kwartaal een controlebehandeling te ondergaan.

Kosten en vergoeding van implantaten

Implantaten worden doorgaans niet vanuit de basisverzekering vergoed. Uitsluitend bij ontwikkelingsstoornissen of afwijkingen aan het gebit kunt u aanspraak maken op een vergoeding vanuit de basisverzekering. Daarnaast zijn er nog een aantal voorwaarden van toepassing om aanspraak te maken op een vergoeding vanuit de basisverzekering.

In veel gevallen dient u aanvullend verzekerd te zijn voor de tandarts om aanspraak te maken op een vergoeding. Na het eerste consult ontvangt u bij ons een persoonlijk behandelplan inclusief kostenindicatie. We adviseren altijd om bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de polisvoorwaarden van uw verzekering om inzage te krijgen of en hoeveel u eventueel vergoed krijgt.

Meer informatie over onze tarieven >>

Consult inplannen in Utrecht

Wilt u graag meer informatie tijdens een persoonlijk consult, bel dan naar 030 – 760 1267 of stuur een e-mail naar info@tandartsutrecht.nl. Tijdens dit gesprek beoordelen we uw gebitssituatie en heeft u alle gelegenheid tot het stellen van vragen.

Meer informatie over implantaten vindt u op de website van het Ivoren Kruis.

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267