Vandaag geopend van 08.00 tot 20.00

Facings Utrecht

Laat facings zetten bij Maliekwartier Tandartsen in Utrecht om uw gebit esthetisch te verbeteren, bijvoorbeeld om scheve tanden of een spleetje tussen de tanden te verhelpen. Door een facing te plaatsen wordt de vorm en de kleur van uw eigen tanden verbeterd en krijgt u een mooie glimlach.

  • Porseleinen en composiet facings
  • Composiet facings in 1 behandeling geplaatst
  • Vooraf inzicht in de kosten

Neem contact met ons op via telefoonnummer 030 – 760 1267 voor meer informatie over facings, of vraag direct een consult aan via onderstaande button. Onze tandartsen laten u graag zien hoe facings de uitstraling van uw gebit kunnen verbeteren.

Consult aanvragen

Snel naar

Via onderstaand menu navigeert u snel naar de gewenste informatie.

De behandeling: hoe worden facings geplaatst?

Composiet facings plaatsen we in één behandeling en porseleinen facings plaatsen we in twee behandelingen, omdat deze in een tandtechnisch laboratorium vervaardigd worden. Daarnaast zijn composiet facings voordeliger dan porseleinen, daarom krijgt composiet in veel gevallen de voorkeur boven porselein. De behandeling van composiet facings verloopt als volgt:

1. Kleur van de facing kiezen

De tandarts bepaalt in overleg met u de kleur van uw facings. Door een kleur te kiezen die overeenkomt met uw eigen tanden en kiezen zijn de facings niet van echt te onderscheiden.

2. Beslijpen van de tand

Nadat de kleur gekozen is zal de tandarts uw gebit beoordelen. Er dient namelijk voldoende ruimte te zijn voor het composiet. Mocht dat niet het geval zijn, dan wordt een zeer dun laagje van het tandoppervlak afgeslepen om ruimte te creëren.

3. De facings in uw mond bevestigen

Om de facings goed te bevestigen reinigt de tandarts uw gebit en brengt hij een hechtlaag aan. Vervolgens worden de facings laagje voor laagje op de tanden aangebracht. Dit gebeurt zo veel mogelijk in de vorm van de originele tand.

4. De facings bewerken

Tot slot worden de facings bijgewerkt, zodat ze de vorm krijgen. Halverwege wordt met u overlegd of de vorm naar wens is en zo nodig nog wat aangepast.

Bent u benieuwd geworden naar facings en wilt u de mogelijkheden voor uw gebit graag bespreken tijdens een persoonlijk consult? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.

Contact

Maliekwartier Tandartsen
Maliebaan 67
3581 CE Utrecht
T, 030 - 760 1267
E, info@tandartsutrecht.nl

Openingstijden

  • Maandag:08:00 - 20:00 uur
  • Dinsdag:07:00 - 20:00 uur
  • Woensdag:08:00 - 20:00 uur
  • Donderdag:08:00 - 20:00 uur
  • Vrijdag:08:00 - 16:00 uur
  • Weekend:Gesloten

Kosten en vergoeding van facings

De kosten van facings worden grotendeels bepaald door het materiaal. Porseleinen facings zijn duurder dan composiet facings door het productieproces in het tandtechnisch laboratorium.

Na het eerste consult ontvangt u een kostenindicatie van de behandeling. Hiermee kunt u bij uw zorgverzekeraar informeren of u een bepaald bedrag of percentage van de kosten vergoed krijgt.

Jongeren tot 18 jaar krijgen composiet facings vanuit de basisverzekering vergoed, maar porseleinen facings niet. Alleen bij een ontwikkel- of groeistoornis zou het mogelijk zijn om aanspraak te maken op een vergoeding voor porseleinen facings.

Volwassenen krijgen geen vergoeding voor facings vanuit de basisverzekering. Om aanspraak te maken op een vergoeding dient u aanvullend verzekerd te zijn voor de tandarts. Daarnaast is de vergoeding afhankelijk van uw persoonlijke polisvoorwaarden, daarom adviseren we altijd om voorafgaand aan de behandeling bij uw zorgverzekeraar te informeren of u (een deel van) de kosten vergoed krijgt.

Meer informatie over onze tarieven >>

Veelgestelde vragen over facings

Hieronder beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen over facings. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn facings?

Een facing is een tandkleurig schildje van composiet vulmateriaal of van porselein aan de buitenzijde van een tand. Met behulp van een facing wordt de vorm of kleur van een tand verbeterd en wordt de stand van bijvoorbeeld een scheve tand gemaskeerd of een spleetje tussen de tanden opgevuld. Meer informatie over facings

Hoelang gaan facings mee?

Gemiddeld gaan facings vijf tot tien jaar mee, maar de levensduur is afhankelijk van diverse factoren. Porseleinen facings gaan bijvoorbeeld langer mee, maar zijn duurder dan composiet. Daarnaast spelen gewoontes zoals roken en tandenknarsen ook een rol. De uiteindelijke levensduur verschilt dus sterk per persoon. Beschadigde facings zijn eenvoudig te repareren of te vervangen door de tandarts. Meer informatie over facings

Hoe snel verkleuren facings en hoe onderhoud je ze?

Regelmatig en goed onderhoud van uw mondhygiëne draagt bij om de kleur van de facings te behouden. We adviseren dan ook om uw tanden goed te poetsen en gebruik te maken van hulpmiddelen, zoals flossdraad, tandenstokers of ragertjes om de levensduur van facings te optimaliseren. Meer informatie over facings

Voor meer informatie: bekijk de website van het Ivoren Kruis.

Consult aanvragen

Wilt u graag meer informatie over facings of zien wat facings met uw glimlach doen? Vraag dan een consult met de tandarts aan door te mailen naar info@tandartsutrecht.nl of door te bellen naar 030 – 760 1267.

Ook bij andere tandheelkundige oplossingen om uw gebit esthetisch te verbeteren helpen we u graag. Hierbij kunt u denken aan de volgende vormen van cosmetische tandheelkunde:

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267