Vandaag geopend van 08.00 tot 20.00

Algemene tandheelkunde in Utrecht

Maak een afspraak voor een controle bij de tandarts, eventueel in combinatie met de preventieassistente en laat uw gebit preventief onderzoeken. De tandarts zal onder andere tandplak en tandsteen verwijderen, uw gebit controleren op gaatjes (cariës) en eventueel met behulp van röntgenfoto‘s de gezondheid van uw mond beoordelen. Op basis hiervan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarbij u ook alle gelegenheid heeft om uw wensen en eisen met de tandarts of assistente te bespreken.

Wilt u meer informatie over algemene tandheelkunde of een afspraak maken voor een periodieke controle? Neem contact met ons op door te bellen naar 030 760 1267 of door een e-mail te sturen naar info@tandartsutrecht.nl.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Vul het online inschrijfformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de inschrijving te voltooien en een intakegesprek in te plannen.

Online inschrijven

Wat is algemene tandheelkunde?

Onder algemene tandheelkunde vallen alle behandelingen die de basis vormen voor een gezond gebit. Hierbij kunt u denken aan de periodieke controle, gebitsreiniging, maar ook het vullen van gaatjes. De uitkomsten van het mondonderzoek staan aan de basis van vervolgbehandelingen die nodig zijn om een gezond en esthetisch mooi gebit te behalen.

Het eerste bezoek

Tijdens het eerste bezoek, de intake, maakt u kennis met de tandarts en de preventieassistente, wordt een mondonderzoek uitgevoerd en worden er eventueel röntgenfoto’s genomen. Tijdens dit onderzoek wordt de conditie van uw gebit besproken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarbij we rekening houden met uw wensen en financiële mogelijkheden.

Periodieke controle

Afhankelijk van uw gebitsituatie bepalen we het interval voor de tandheelkundige controles. Doorgaans zal de periodieke controle elk halfjaar plaatsvinden, maar dit kan ook jaarlijks zijn. Tijdens de controle controleren we uw gebit zorgvuldig en maken we zo nodig röntgenfoto’s. Daarnaast wordt het persoonlijk behandelplan geüpdatet, waarbij uw wensen worden meegenomen.

Uw tandvlees

Een belangrijk onderdeel van het controlebezoek is het onderzoeken van uw tandvlees. Hier wordt de kleur en vorm van het tandvlees bekeken en zal u indien nodig instructies geven om uw mondhygiëne en mondgezondheid te verbeteren. Een vroege diagnose en tijdige behandeling zijn noodzakelijk om klachten te verhelpen en ernstige problemen te voorkomen.

Heeft u bijvoorbeeld last van rood of bloedend tandvlees? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. De tandarts zal uw gebit beoordelen en een behandelplan opstellen.

Composietvullingen

Composiet is tandkleurig vulmateriaal, samengesteld uit glasdeeltjes en kunsthars. Dit vulmateriaal gebruiken we om gaatjes in tanden en kiezen te herstellen. Composiet vulmateriaal kan hechten aan glazuur en tandbeen, waardoor er zoveel mogelijk eigen tandweefsel behouden wordt. Daarnaast worden tanden en kiezen versterkt door de verbinding van het eigen tandweefsel met het vulmateriaal. Composiet leent zich bij uitstek voor esthetische behandelingen, zoals het verbreden van tanden om spleetjes op te vullen of het verlengen van tanden in het geval van gebitsslijtage.

Vervolgbehandelingen

Op basis van het eerste bezoek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin staat stapsgewijs beschreven welke behandelingen uitgevoerd moeten worden om een gezond en esthetisch wenselijk resultaat te behalen. Dit zijn zowel algemene als cosmetische en restauratieve behandelingen, zoals:

Kosten en vergoeding

Indien de kosten van een behandeling hoger zijn dan € 150,-, ontvangt u een begroting. Hiermee verifieert u eenvoudig bij uw zorgverzekeraar of en welke vergoeding u kunt ontvangen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Angstige patiënten

Patiënten die een tandartsbezoek uitstellen door angst of zenuwen. worden door onze tandartsen op hun gemak gesteld. Onze angst tandartsen hebben jarenlange ervaring met het behandelen van angstige patiënten en kinderen, waarbij we de behandeling stap voor stap uitleggen, meer tijd voor de patiënt nemen en de behandeling even stopzetten wanneer dat gewenst is. Neem contact op voor een persoonlijke kennismaking met onze tandartsen of maak een afspraak via onderstaande gegevens.

Contact

Maliekwartier Tandartsen
Maliebaan 67
3581 CE Utrecht (route)
T. 030 – 760 1267
E. info@tandartsutrecht.nl

Openingstijden

  • Maandag:08.00 - 20.00
  • Dinsdag:07.00 - 20.00
  • Woensdag:08.00 - 20.00
  • Donderdag:08.00 - 20.00
  • Vrijdag:08.00 - 16.00
  • Zaterdag:Gesloten
  • Zondag:Gesloten

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267