Vandaag gesloten

Algemene tandheelkunde

De intake

Tijdens een eerste bezoek, de intake, wordt kennisgemaakt met u als nieuwe patiënt, een mondonderzoek uitgevoerd en worden er eventueel röntgenfoto’s genomen. Tijdens dit onderzoek wordt de conditie van uw gebit besproken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld waarbij er rekening wordt gehouden met uw wensen en financiële mogelijkheden.

De controle

Afhankelijk van uw gebitsituatie wordt het interval voor de tandheelkundige controle bepaald, vaak is dit halfjaarlijks maar dit kan ook jaarlijks zijn. Tijdens de controle wordt uw gebit zorgvuldig gecontroleerd en kunnen er ook röntgenfoto’s genomen worden. Daarnaast wordt het persoonlijk behandelplan ge-update waarbij uw wensen worden meegenomen.

Composiet vullingen

Composiet vulmateriaal is tandkleurig vulmateriaal samengesteld uit glasdeeltjes en kunsthars. Dit vulmateriaal wordt gebruikt om gaatjes te herstellen in tanden en kiezen. Composiet vulmateriaal kan hechten aan glazuur en tandbeen, dit heeft als voordeel dat er zoveel mogelijk eigen tandweefsel kan worden behouden en daarnaast kan een tand of kies door de verbinding van het eigen tandweefsel met het vulmateriaal worden versterkt. Composiet leent zich ook bij uitstek voor esthetische behandelingen zoals het verbreden van tanden om spleetjes op te vullen of het verlengen van tanden in het geval van gebitsslijtage.

Wilt u meer informatie over bovenstaande behandelingen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van composiet vullingen voor uw gebit? Neem contact met ons op door te bellen naar 030 760 1267 of mail naar info@tandartsutrecht.nl.

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267