Vandaag geopend van 08.00 tot 20.00

Gezond tandvlees

Gezond tandvlees is de basis voor een gezonde mond. Het tandvlees is mooi roze van kleur, ligt strak om de tanden en bloedt niet tijdens het tanden poetsen. Bij Maliekwartier Tandartsen vertellen we u graag over hoe u uw tandvlees gezond houdt en hoe u beginnende tandvleesproblemen vroegtijdig herkent. Wanneer u een afspraak maakt bij Maliekwartier Tandartsen profiteert u altijd van onderstaande voordelen:

 • Gemakkelijk te bereiken
 • Van maandag tot en met donderdag geopend tot 20:00 uur
 • Ervaren tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistentes
Inschrijven030 760 1267

Hoe zorgt u voor gezond tandvlees?

Gezond tandvlees begint bij een goede algehele mondverzorging. Goed uw tanden poetsen is daarbij de basis. Maar er is meer dat u kunt doen om ervoor te zorgen dat u zich geen zorgen hoeft te maken om uw tandvlees. Hieronder geven we een aantal tips.

Poets uw tanden twee keer per dag

Laten we beginnen met misschien wel de belangrijkste tip: zorg ervoor dat u twee keer per dag twee minuten poetst. Dit lijkt logisch, maar bij veel mensen wil dit er nog weleens bij inschieten. Zorg er ook voor dat u grondig poetst en dat u geen plekje van uw gebit overslaat. Poets hierbij ook altijd uw tandvlees mee.

Tanden flossen, stoken en rageren

Klaar met poetsen? Wij raden u aan om dan nog even de tijd te nemen tussen uw tanden te stokeren. Tandenstokers, soft picks en tandflos zijn verkrijgbaar in de apotheek en drogisterij en helpen u om uw tandvlees gezond te houden. Ook ragers kunnen hierbij een belangrijke bijdrage leveren. We adviseren u graag welke hulpmiddelen het beste zijn voor uw gebit.

Gebruik plakverklikkers

Om te controleren of u echt overal goed heeft gepoetst, raden wij aan om een zogeheten plakverklikker te gebruiken. Deze neemt u na het poetsen in, waarna u hier op gaat kauwen. Even wachten en u ziet dan meteen of uw tanden echt schoon zijn of niet. Zo niet? Poets dan nog even de verkleurde stukken weg.

Hoe herkent u gezond tandvlees?

Het is eenvoudig om te herkennen of uw tandvlees gezond is of niet. Tandvlees is om te beginnen altijd lichtroze van kleur. Daarbij sluit het goed aan op uw tanden en kiezen en bloedt het niet als u uw tanden aan het poetsen bent. Merkt u dat uw tandvlees wel begint te bloeden tijdens het poetsen van uw tanden? Dan is dit een teken dat uw tandvlees waarschijnlijk licht ontstoken is. Dit merkt u ook als uw tandvlees donkerder van kleur is of als het gezwollen is. Merkt u deze symptomen bij uw tandvlees? Geen zorgen, met de juiste maatregelen maakt u uw tandvlees weer gezond.

Laat ons u helpen uw tandvlees gezond te maken

Voor gezond tandvlees maken we bij Maliekwartier Tandartsen graag tijd vrij. Maak een afspraak met onze praktijk, zodat wij kunnen bekijken wat er precies mis is. We hebben veel ervaring met de behandeling van ongezond tandvlees en zien dus direct wat de oorzaak is. Tijdens uw bezoek geven we u ook tips waarmee u helpt uw tandvlees weer gezond te krijgen.

Inschrijven030 760 1267
 • Contact- en adresgegevens

  Maliekwartier Tandartsen 
  Maliebaan 67 
  3581 CE Utrecht (route
  E. info@tandartsutrecht.nl 
  T. 030 760 1267

 • Openingstijden

  • Maandag:08:00 - 20:00 uur
  • Dinsdag:07:00 - 20:00 uur
  • Woensdag:08:00 - 20:00 uur
  • Donderdag:08:00 - 20:00 uur
  • Vrijdag:08:00 - 16:00 uur
  • Zaterdag:Gesloten
  • Zondag:Gesloten

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267