Vandaag geopend van 07.00 tot 21.00

Kindertandarts Utrecht

Bezoek onze tandarts met aandachtsgebied voor kindertandheelkunde om uw kind op een rustige en fijne manier te laten behandelen. Voor angstige kinderen reserveren we meer tijd en leggen we de behandeling altijd stap voor stap uit. Zo bereiden we uw kind voor op elke handeling waardoor de zenuwen verminderen.

Neem contact op voor een kennismaking met onze tandarts voor kinderen door te bellen naar 030 760 1267 of door een e-mail te sturen naar info@tandartsutrecht.nl.

Afspraak maken

Binnenlopen in onze praktijk is uiteraard ook mogelijk om een afspraak te maken. We zijn elke werkdag geopend en op maandag tot en met woensdag ook in de avonduren.

Contact

Maliekwartier Tandartsen
Maliebaan 67
3581 CE Utrecht (route)
T. 030 – 760 1267
E. info@tandartsutrecht.nl

Openingstijden

 • Maandag:07:00 - 21:00 uur
 • Dinsdag:07:00 - 21:00 uur
 • Woensdag:07:00 - 21:00 uur
 • Donderdag:07:00 - 21:00 uur
 • Vrijdag:07:00 - 16:00 uur
 • Zaterdag:Gesloten
 • Zondag:Gesloten

Wanneer naar de tandarts voor kinderen?

TOnze tandartsen met ervaring voor kindertandheelkunde behandelen onder meer kinderen met:

 • Tandartsangst
 • Veel (terugkerende) gaatjes
 • Gedragsproblemen
 • Lichamelijke of verstandelijke beperkingen
 • Medische kwesties

De behandelingen

Bij elke behandeling is het belangrijk om een beeld te hebben van wat uw kind al heeft meegemaakt qua tandartsbehandelingen, bijvoorbeeld bij een andere praktijk. Vooral als kinderen angstig zijn of moeizaam gedrag vertonen is het essentieel om dat duidelijk te hebben, zodat de behandeling soepel en succesvol kan verlopen. Zo vormen we een beeld van het gedrag van uw kind. Tijdens deze afspraken bouwen we een vertrouwensband op, waardoor gewenning met de tandarts optreedt en de vervolgbehandelingen gemakkelijker verlopen.

Op basis van de informatie over het gedrag en van de status van de gezondheid van het gebit, stellen we een behandelplan op. In dit plan vindt u onder meer de vervolgbehandelingen die nodig zijn om een gezond gebit te behalen en te behouden, inclusief kostenindicatie. Doorgaans zijn dat algemene tandheelkundige behandelingen, zoals:

Kosten en vergoeding

De tandarts voor kinderen voert dezelfde behandelingen uit als een algemene tandarts. De kosten van de behandelingen zijn daarom vergelijkbaar met reguliere behandelingen. Voor kinderen tot 18 jaar worden de kosten vaak vanuit de basisverzekering vergoed. Mensen die 18 jaar of ouder zijn moeten aanvullend verzekerd zijn om aanspraak te maken op een vergoeding van de kosten. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om te weten te komen welke behandelingen u vergoed krijgt.

Van melkgebit naar een blijvend gebit

Gaatjes zijn een veelvoorkomend probleem bij kinderen met een melkgebit. Door goede mondhygiëne en een slim voedingspatroon zijn gaatjes echter eenvoudig te voorkomen. De tandarts en preventieassistente adviseren u en uw kind hier graag over.

De achterste blijvende kiezen breken vaak al vroeg achter de melkkiezen door. Het is daarom belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden tijdens het tandenpoetsen. Deze plekken zijn namelijk moeilijk te bereiken en daardoor gevoelig voor gaatjes. We adviseren dan ook om het gebit van uw kind tot 10 jaar twee keer per dag na te poetsen. Vraag eventueel de tandarts of preventieassistente om advies..

Gedrag en gewenning zijn essentieel

Om een gezond gebit te behalen is het belangrijk dat u uw kind al meeneemt naar de praktijk, zodra het eerste tandje doorkomt. Zo maakt uw kind vroeg kennis met de tandarts en raakt het gewend aan een tandartsbezoek. We adviseren ook om direct te starten met tandenpoetsen als een tand doorkomt. In samenwerking met de tandarts en preventieassistente leert u uw kind om op de juiste manier tanden te poetsen en de mondhygiëne te verbeteren.

Afspraak maken

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een kennismaking met een van onze tandartsen? Neem dan contact op via telefoonnummer 030 760 1267 of via e-mailadres info@tandartsutrecht.nl. Tijdens een persoonlijk consult leiden we u en uw kind graag rond door de praktijk en heeft u de gelegenheid om al uw vragen te stellen.

Ervaringen van onze patiënten

Fijne moderne praktijk in mooi historisch pand met vriendelijke en deskundige tandartsen, mooi team.

Y. Scheppink

Inschrijven030 760 1267